Ook tweedehands scoort in Waregem

ww logo oranje

Kwam jij tijdens de zonovergoten Herfstshopping piepen in het Waregemse stadscentrum? Dan merkte je naast de aangename shoppingdrukte ook veel aandacht voor duurzaamheid en lokaal kopen. Tweedehands beleeft een heuse revival en dat voel je ook in Waregem. In de Stormestraat bloeit Portee by Depoortere helemaal open en nog tot eind deze maand kan je langsgaan in een pop-up store van de Kringloopwinkel. Maar ook in Het Pand krijgt je favoriete stuk de kans op een tweede leven…

Merkkledij tegen een mooie prijs bij Portee by Depoortere

Zussen Vanessa en Valerie Depoortere zetten met Portee by Depoortere in op tweedehands merkkledij. “We waagden vorig jaar de sprong en ons aanbod slaat duidelijk aan”, vertellen de zussen die samen de winkel runnen. “Je vindt hier merkkledij in uitstekende staat én aan een derde of zelfs een vierde van de nieuwprijs.”

De aanvoer van kledij loopt als een trein en deze zomer verhuisde de zaak al naar een nieuw en groter handelspand. “Ondanks het grotere assortiment, blijven we de kwaliteit waarborgen. De aangeboden kledij wordt streng gecontroleerd alvorens we onze kledingrekken vullen. Daarnaast zijn we allesbehalve een outletwinkel en ons aanbod volgt de seizoencollecties.”

Daarnaast hechten Vanessa en Valerie veel aandacht aan een duurzaam beleid. “Veel klanten verdienen een centje terug op hun ingediende kledij maar niet alles wordt verkocht natuurlijk. We zijn bovendien geen outletwinkel en volgen dus ook de seizoenen. De kledij die blijft hangen of die niet meegaat met het aangeboden seizoen, kan opnieuw worden afgehaald door de klanten. Stukken die blijven liggen, gaan via lokale projecten naar gezinnen in armoede. Op die manier gaat geen enkel stuk verloren.”

Je vindt Portee by Depoortere in de Stormestraat 126 en op @portee_by_depoortere op Instagram. Wil je zelf ook (merk)kledij of schoenen in perfecte staat aanbieden? Maak dan een afspraak met Vanessa en Valerie via 0468 48 44 48.

Pop-up store Kringloopwinkel

Ook in de Kringloopwinkel ervaar je de heropleving van tweedehands. De vestiging in Beveren-Leie kreeg er zelfs een pop-up store bij. Nog tot eind oktober kan je in de Stormestraat 31 terecht voor een betaalbare en unieke outfit.

Spring jij ook eens binnen deze maand? Dan steun je bovendien de sociale tewerkstelling want de Kringloopwinkel is een maatwerkbedrijf dat mensen tewerkstelt die normaal geen of heel moeilijk een job vinden.

Lode Callens redt je favoriete schoen

Nu we het toch over duurzaamheid hebben, staan we ook even stil bij een andere ‘levensredder’ in Het Pand. Want je hoeft helemaal niet te verkopen en kopen om je favoriete stuk een tweede leven te geven… Dankzij vakmanschap en jaren ervaring geniet je extra lang van je favoriete paar schoenen.

We geraken eraan gehecht omdat ze comfortabel zitten, omdat ze perfect bij je nieuwe outfit passen of misschien geven ze je simpelweg vleugels op de dansvloer. Maar net die schoenen gebruiken we zeer intensief en dan gebeurt het: een losgekomen zool, een defecte rits, een afgebroken hak. Schoenmaker Lode Callens redt je favoriete schoen en biedt je meteen ook de juiste onderhoudsmiddelen aan. Je vindt de winkel van Lode en Inge in Het Pand, vlakbij de Markt.

Nieuw in Waregem

ww logo oranje
Nieuwspagina

Winkelen in waregem op instagram

ww logo oranje

Contacteer ons

ww logo oranje