De pracht van het ambacht: negen hotspots bij de Waregemse handelaars

ww logo oranje

Tijdens de Herfstshopping vestigen de Makersmarkt (zaterdag in Den Hemel) en Boerenmarkt (zondag bij Dekeyzer Keukens) de aandacht op het belang en de sterkte van ambachtelijke producten. Deze twee initiatieven sluiten perfect aan bij de prachten van ambachten die onze stad rijk is. We lijsten negen hotspots op waar je pure ambacht kunt beleven!

Voor we de trotse “makers” uit onze stad belichten, nodigen we je graag uit voor twee leuke markten tijdens de Herfstshopping. Op zaterdag opent stadscafé Den Hemel de deuren met de Makersmarkt. Lokale ondernemers stellen er hun handgemaakte producten voor. Zondag kan je dan weer terecht bij dekeyzer keukens in de Stationsstraat voor de jaarlijkse Boerenmarkt. Het wordt opnieuw een hoogdag voor fans van gezonde, duurzame en (h)eerlijke voeding en drank.

1) Vishandel Dedeystere

Familiebedrijf Dedeystere kent een rijke geschiedenis én wapende zich de afgelopen maanden voor de toekomst. Een prachtige renovatie en uitbreiding gaven de winkel een stevige upgrade. Eén ding is wel gebleven: de liefde voor het ambacht. Maxim trekt drie keer per week naar de visveiling om zelf de producten te selecteren. Tussen de parking in de Oscar Verschuerestraat en de winkel in de Stormestraat beleef je via een fotogalerij het traject dat de vis aflegt. In de winkel zelf vind je verse vis, schaaldieren, kaviaar, … maar ook klaargemaakte gerechten. En die worden allemaal bereid in een nieuw atelier voor warme en koude keuken.

2) Ziel by Bellieze & Jacobs Concept Store

Wat je zelf doet, doe je beter. Dat kan je bij deze twee handelszaken zelf ervaren. In Ziel by Bellieze (Stationsstraat) vind je handgemaakte, unieke juwelen van Lieze. In haar creatieve cocoon creëert Lieze waardevolle complimenten, in de vorm van armbanden, oorbellen, kettingen, kledij, … Dezelfde liefde voor zelfgemaakte producten voel je in Jacobs Concept Store in Het Pand. Meer dan 25 lokale “makers” bieden hun producten aan in de boetiek. Op die manier krijgen creatieve ondernemers letterlijk en figuurlijk een vitrine voor hun producten.

3) De Gloire Schilderijen

Onorthodox en explosief, zo omschrijven kenners het werk van Waregemnaar Denis De Gloire. De kunstenaar bouwde een herkenbare stijl op die niet enkel in Waregem scoort. Je vindt bij tientallen Waregemse handelszaken een De Gloire aan de muur, maar ook in wereldsteden zoals Parijs en Moskou prijkt de kunstenaar in galerijen. Tijdens de Herfstshopping maak je bovendien kans om je eigen Denis De Gloire te winnen. Het enige dat je moet doen is Iedereen Bouwt (de bouw- en verbouwbeurs van Unizo Waregem) bezoeken en shoppen bij je favoriete (deelnemende) handelaar. Meer informatie vind je op winkeleninwaregem.be/herfstshopping23.

4) Viraco

Een racing simulator, is dat een ambacht? Zeker! Ook al lijkt Viraco de vreemde eend in de bijt, toch is Jonas Deforche een echte ambachtsman. De productie is in eigen handen en de simulators worden over de hele wereld verdeeld. Wist je dat meerdere raceteams een toestel van Viraco gebruiken om hun wagen af te stellen en te testen? Daarnaast kunnen professionele racers een parcours en wagen naar keuze inladen om testritten te maken. Een uniek stukje techniek, made in Waregem!

5) Bakkerij De Verfijning & Vervaeck

Geef ons heden ons dagelijks brood. Je kent het zinnetje wel, al gaan de bakkers van vandaag een paar stappen verder. Broden in alle maten, kleuren en samenstellingen, een assortiment ontbijtkoeken en patisserie om duimen en vingers af te likken. Midden in onze winkelstraten vind je met De Verfijning (Stationsstraat) en Vervaeck (Stormestraat) twee warme bakkers die de liefde voor het ambacht koesteren. Heb je al zin gekregen in een taartje?

6) Casteur, Haesevoets, Buddy’s Gold & Van Ruyskensvelde

De diamantairs en juweliers in het Waregemse stadscentrum hoeven we eigenlijk niet meer te introduceren. Integendeel, de sterke zaken in het centrum zijn gepokt en gemazeld in de sector van goud, diamanten, juwelen, sieraden en horloges. Familiebedrijf Haesevoets verlegde ondertussen zijn grenzen en opende onlangs een bijkomende, exclusieve boetiek in Antwerpen, de hoofdstad van de diamanten.

7) Leonidas & D’Origine

Chocolade, da’s een kunst. De kunst om mensen gelukkig te maken met een product. Bij Leonidas (Stationsstraat) en D’Origine (Het Pand) ben je aan het juiste adres voor allerlei creaties. Met de sinterklaas- en de eindejaarsperiode voor de deur beloven het opnieuw interessante maanden te worden bij de chocolatiers. Bij D’Origine kan je bovendien ook zelf aan de slag. Zo biedt Stijn ook workshops aan voor bedrijven of groepen. Een leuk idee voor de volgende familiebijeenkomst of teambuilding?

8) Fotografie Eggermont

“Fotografie onthoudt wat in een flits voorbij is”, valt te lezen op de website van Fotografie Eggermont. Met Piet neemt de vierde generatie achter de lens plaats voor opnames op locatie of in de fotostudio. Met een archief om u tegen te zeggen is de familiezaak een ware beeldenencyclopedie. De foto’s worden in eigen huis ontwikkeld waardoor je op duurzame kwaliteit en een snelle service kunt rekenen.

9) Viva Sara

Wie kiest voor Viva Sara, die gaat voor meer dan 100 jaar ervaring, innovatie en creativiteit. De liefde voor koffie en thee blijkt uit het duurzame en arbeidsintensief productieproces. Een deeltje van dat proces kan jij misschien wel ontdekken. Zondag vieren we namelijk de Internationale Dag van de Koffie en je maakt kans op een bezoek aan de koffiebranderij en een exclusieve tasting met je vrienden. Ontdek op de Facebookpagina van Viva Sara hoe je kunt winnen en spring zeker eens binnen in hun winkel in Het Pand!

Nieuw in Waregem

ww logo oranje
Nieuwspagina

Winkelen in waregem op instagram

ww logo oranje

Contacteer ons

ww logo oranje